visszahallgatható műsorok

Sorbarendezés:

Fa Nándor: Magad, Uram című könyvének a bemutatója

méret: 15.4 MB

Fa Nándor Magad, Uram című könyvének a bemutatására került sor április 18-án a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen. Az első magyar, aki körbekerülte saját kezűleg épített vitorlájával a Földet egyben élémybeszámolót is tartott. Fa Nándorral rádiónk önkéntes munkatársa, Bálint Enikő beszélgetett.

Kolozsvári Nemzetközi Maraton

méret: 12.8 MB

Megszervezésre került a Kolozsvári Nemzetközi Maraton április 15- én. A maraton egyik résztvevőjével, Nagy Róbert Zoltánnal, rádiónk önkéntes munkatársa, Bálint Enikő beszélgetett.

Tavaszi angyaljárás és jótékonysági hétvége

méret: 9.5 MB

Az angyalok tavasszal is tevékenykednek. Jótékonysági hétvégére került sor az Angyalvár Egyesület javára április 13 és 14 között. Antal Zsuzsannával, az Angyalvár Egyesület titkárával, rádiónk önkéntes munkatársa, Bálint Enikő beszélgetett.

Lucian Boia: Az 1918-as nagy egyesülés. Nemzetek, határok, kisebbségek című művének a könyvbemutatója

méret: 14.0 MB

Lucian Boia Az 1918-as nagy egyesülés. Nemzetek, határok, kisebbségek című művének a könyvbemutatójára került sor április 12-én a Kofferben. A könyv fordítójával, Rostás-Péter Istvánnal, Fosztó László szociálantropológus beszélgetett. Rostás-Péter Istvánnal rádiónk önkéntes munkatársa, Bálint Enikő készített interjút.

A kolozsvári Magyar Művészeti Intézet zenei fakultása (1948-1950)

méret: 19.6 MB

A kolozsvári Magyar Művészeti Intézet zenei fakultása (1948-1950) címmel tartott előadást dr. Sófalvi Emese muzikológus április 11-én a Györkös Mányi Albert Emlékházban. A muzikológus kifejtette, hogy a Zeneművészeti kar anyanyelvű szakképzési rendszere még évtizedekig meghatározta az erdélyi magyar zeneművészet irányát és tereit. Dr. Sófalvi Emesével rádiónk önkéntes munkatársa, Bálint Enikő beszélgetett.

19. rovásírás verseny

méret: 10.7 MB

A Csodaszarvas nyomában címmel szervezte meg a szamosújvári 51-es számú Czecz János cserkészcsapat a 19. rovásírás versenyt, amelyen április 7-én több tucat fiatal jelent meg. A rovásírás eredetéről, és a verseny mibenlétéről Csorba Zsuzsival, a szervezőcsapat tagjával beszélgettünk. Riporter: Szegedi Csaba

Jótékonysági árverés árvaházi és utcagyerekeknek

méret: 16.3 MB

Az Angyalvár Egyesület az idén már 8-dik alkalommal rendezi meg nyári táborát árvaházi és utcagyerekeknek Györgyfalván, Kolozsvár mellett. Erre az alkalomra gyűjtenek képzőművészeti alkotásokat. Április 14-én, az Életfa Családsegítő Egyesület udvarán (Kolozsváron) sor kerül a munkák árverésére, a bevételt pedig az Angyaltábor anyagi szükségleteire fordítják a szervezők. Az Angyalvár Egyesületről, működéséről, programokról és a közelgő eseményről Kondor Enikőt, az egyesület elnökét kérdeztük. Riporter: Szabó Anita

Hamarosan ismét könyvturi!

méret: 14.4 MB

Negyedik alkalommal rendezik meg Kolozsváron április 19-én és 20-án a Könyvturi | élőKönyvtárt. Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezete (EMKISZ) alelnökével, Mák Arannyal beszlélgettünk a közelgő, igen népszerű eseményről. Riporter: Szabó Anita

Máté István református lelkipásztorral beszélgetünk a Szászfenesi Református Egyházközségről

méret: 15.8 MB

A továbbiakban a Szászfenesi Református Egyházközséggel ismerkedünk. Máté István református lelkipásztorral, Szecsődi Árpád beszélgetett.

Beszélgetés Pocsai Magdolna hittantanárnővel a húsvétról

méret: 7.7 MB

„Hála, hogy itt a húsvét” - mondta a Brassai Sámuel Elméleti Líceum hittantanárnője, Pocsai Magdolna. Rádiónk önkéntes munkatársa, Bálint Enikő beszélgetett vele.

Szabó Kinga bevezet a tojásírás rejtelmeibe

méret: 33.5 MB

Szabó Kinga évente tart húsvét közeledtével tojásírás műhelyt Kolozsváron az Életfa Családsegítő Egyesület keretében. A következő percekben ennek a tojás festési technikának fortélyait és technikáit osztja meg önökkel, a tojások megmosásától, a gice készítésen át, egészen a minták jelentéséig. Riporter: Deák Anita

A Kolozsvári Református Kollégium diákjai a húsvétra készülnek

méret: 14.4 MB

Énekléses ünneplésről illetve kórusi tevékenységükről kérdeztük a Kolozsvári Református Kollégium diákjait: Burkhardt Zsófiát, Kiss Evelint, Filep Katalint és Nagy Zsoltot. Emellett azt is kiderítettük, hogy szerintük milyen hangszer szimbolizálná legjobban a húsvét ünnepét. A szerkesztő Prózsa Lilla Zsuzsanna.

Nagypénteki és húsvéti üzenetek

méret: 8.7 MB

Nagypéntekről és a húsvéti ünnep üzeneteiről beszélgettünk Sógor Árpáddal, a kolozsvári protestáns teológiai intézet ifjúsági lelkipásztorával. Szerkesztő: Biró István

A 2018-as Kolozsvári Magyar Napok sajtótájéköztatója

méret: 16.0 MB

Az idei Kolozsvári Magyar Napok sajtótájéköztatójára került sor március 28- án a Kincses Kolozsvár Egyesület szervezésében. A programelemek ismertetéséről a főszervező, Gergely Balázs, és a programigazgató, Szabó Lilla tájékoztatott. A főszervezővel, Gergely Balázzsal, rádiónk önkéntes munkatársa, Bálint Enikő beszélgetett.

Harmadszor is Double Rise fesztivál!

méret: 22.8 MB

Idén június 27. és 30. között ünnepelik a torockói dupla napfelkelést. A harmadik Double Rise Fesztivál új helyszínen, még színesebb összművészeti programokkal és nevesebb fellépőkkel várja a magyar kultúra iránt érdeklődőket. A fesztivál idei újdonságait és az előadókat szezonnyitó sajtóesemény keretein belül mutatatták be 2018. március 28-án a kolozsvári Klausen Pubhouse-ban. A sajtótájékoztatón részt vett Csepán Gellért, a Fesztivál művészeti koordinátora, Vajas Albert, a Tokos Zenekar prímása, egyben a Folkudvar házigazdája, valamint Gazdag Balázs főszervező. Elsőként Gazdag Balázst hallják. Szerkesztő: Szabó Anita

Szórványmisszió a kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet hallgatói körében

méret: 4.7 MB

A kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet hallgatói tanulmányaik mellett több humanitárius missziót, szolgálatot végeznek különböző területeken. Ilyen a szórványmisszió is, amelyről a továbbiakban Biró István beszélget Tatár László teológus hallgatóval. Riporter: Biró István

Élet a gettóban címmel tartott előadást Vicsai Norbert pszichológus, tanár

méret: 20.5 MB

A Kolozsvári Magyar Pszichológiai Hallgatók Egyesületének szervezésében Élet a gettóban címmel tartott előadást Vicsai Norbert pszichológus, tanár március 22-én és március 23-án a Rhédey Kávéház pincéjében. A hallgatók megismerhették a pataréti roma közösségek történetét. Vicsai Norberttel rádiónk önkéntes munkatársa, Bálint Enikő készített interjút.

A nőké volt a főszerep a kolozsvári K+ közösségi tér Kreatív Kolozsvár estjén

méret: 11.4 MB

A kolozsvári K+ közösségi tér Kreatív Kolozsvár estjén a nőké volt a főszerep. Ugyanis a nők vállalkozásokban betöltött szerepe, vállalkozási hajlandóságuk került terítékre. Bedő Beatrixot, a budapesti Impact Hub egyik alapítótagját kérdeztük a közöségi munkavégzési helyek mibenlétéről és szellemiségéről. Valamint tájékoztatott arról is, milyen lehetőségei vannak egy kezdő vállalkozónak, továbbá, hogy milyen arányban képviselteti magát ebben a szférában a gyengébbik nem. A riporter Vákár Zsanett.

Médianapok a Babes-Bolyai Tudományegyetemen

méret: 7.1 MB

Médianapokat szerveznek a Babes-Bolyai Tudományegyetem újságírás szakos diákjai. A  március  23-24-én megrendezésre kerülő szakmai konferenciára nemcsak a szakmabelieket várják, érdekes elődásoknak lehet szem-és fültanúja bárki, akit csak egy kicsit is vonz a média világa. A szervezőkkel Vákár Zsanett beszélget.

XIX. Kárpát- medencei Református Egyetemi Gyülekezetek Találkozója

méret: 25.7 MB

A Tökéletes Tökéletlen címmel volt megszervezve a XIX. Kárpát- medencei Református Egyetemi Gyülekezetek Találkozója március 16 és 17- e között a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Karán Marosvásárhelyen. A résztvevők előadásokon, workshopokon, csoportos és egyéni beszélgetéseken teljesedhettek ki. A Találkozó főelőadójával, Dr. Horváth Leventével, rádiónk önkéntes munkatársa, Bálint Enikő beszélgetett.

Az űrlap letölthető ITT!

A  kitöltött és aláírt űrlapot mindenkinek személyesen kell leadnia május 25-ig abban az adóhivatalban ahova tartozik.

Támogatóink