A magyar gazdaság magasabb növekedési pályára állt

2017. június 08., címkék:

Nemzetközi szervezetek is elismerik, hogy a magyar gazdaság magasabb növekedési pályára állt - mondta Balogh László pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkár azt követően, hogy a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) jelentősen javította a magyar GDP-növekedési előrejelzését az ősszel megjelent várakozásához képest.

Javultak az iskolázottsági mutatók

2017. június 08., címkék:

Javultak az iskolázottsági mutatók Magyarországon a 2011-es népszámlálás és a tavaly októberi mikrocenzus között - közölte a Központi Statisztikai Hivatal népszámlálási főosztályának vezetője a köztelevízióban.

Jövőre több pénz jut a rendőrségre

2017. június 08., címkék:

Jövőre több pénz jut a rendőrségre, a biztonságra, ezáltal a büdzsé nyertesei a magyar emberek - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára annak apropóján, hogy a parlament várhatóan a jövő héten fogadja el a 2018-as költségvetést.

A napokban kezdődik meg a kajszibarack szüretelése

2017. június 08., címkék:

A napokban kezdődik meg a kajszibarack szüretelése - írta a Magyar Hírlap.Kiss Gábor, a Gyümölcsért Termelői Értékesítő Kft. ügyvezetője elmondta, hogy az északi termőtájon az alacsonyabban fekvő területeken egyes termelőknél 80-90 százalékos volt a fagykár mértéke.

Nyáron több gyereket ér közlekedési baleset

2017. június 08., címkék:

Nyáron több gyereket ér közlekedési baleset, július-augusztusban ez az arány akár kétszerese is lehet a februári, márciusi adatoknak, ezért jobban oda kell figyelni rájuk - mondta Kiss Csaba, az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság főtitkára. 

Meleg nyár a meleg tavasz után

2017. június 08., címkék:

Meteorológiai szolgálat szerint meleg nyár jöhet a meleg tavasz után. 

Tovább kellene mérsékelni az alacsony jövedelmű munkavállalók adóterheit

2017. május 22., címkék:

Közzétette az uniós tagállamokra vonatkozó ország-specifikus gazdaságpolitikai ajánlásait az Európai Bizottság, amely Magyarország esetében három javaslatot fogalmazott meg.

Félmilliárd forintos kárt okozott a Bükkben és a Zempléni-hegységben az áprilisi időjárás

2017. május 22., címkék:

Derül ki a miskolci központú Északerdő Zrt. által kezelt állami tulajdonú erdőket ért veszteségek felméréséből ,mely a végéhez közeledik- közölte Zay Adorján a cég vezérigazgatója.

Vidéki Színházak Fesztiválja

2017. május 22., címkék:

A Thália Színház szeptember 4-10. között hatodik alkalommal rendezi meg hagyományos évadnyitó eseményét, a Vidéki Színházak Fesztiválját. 

40 ezer hektárt sújtott fagykár

2017. május 03., címkék:

A szélsőséges időjárás és a nagy hideg miatt mintegy 40 ezer hektárt sújtott fagykár, az érintett termelők nehéz év elé néznek - mondta földművelésügyi miniszter a köztelevízióban.

Napi útravaló

20170203 - Hol vagy? - Szalay László Pál

Kép: 20170203 - Hol vagy? - Szalay László Pál

Hatalmas hó esett a napokban. Mindent betakart. Utat, házat, szántóföldet, erdőt, mezőt. A temető csendje is mélyebb lett. Fehér dunnájába zárta a zokogások árját, amelyek ott köröztek a délnyugati sarokban, egy ifjú friss sírhantja felett...

20160630 - Hungarikum - Dr. Enghy Sándor (ism.)

Kép: 20160630 - Hungarikum - Dr. Enghy Sándor (ism.)

A tömegcikk soha nem érték, csak az egyedi. Ezért kell az, ami különleges. Egy ország olyan, mint a benne élő emberek, akik a nemzetet alkotják...

20160629 - A megosztott öröm - György András (ism.)

Kép: 20160629 - A megosztott öröm - György András (ism.)

A portás bácsi szokatlanul nagy csoportot nevettetett a pultja előtt, közelebb érve azt is látta, hogy apró poharak sorakoznak a pulton. Az öreg, mikor észrevette, intett neki is, hogy jöjjön közelebb...

20160628 - Őszinteség - Thoma László (ism.)

Kép: 20160628 - Őszinteség - Thoma László (ism.)

Talán közhelyszerű megállapítás, de mégis igaz. A környezetünkben lévő kapcsolatok jó része azért nem működik, mert nem vagyunk egymással őszinték...