A kormány célja a családközpontú, demográfiai szempontokat szem előtt tartó gondolkodás az élet minden területén

2018. június 21., címkék:

A kormány célja, hogy a családközpontú, demográfiai szempontokat szem előtt tartó gondolkodás az élet minden területén - politikában, oktatásban, gazdaságban, és a tudományos világban is jelenjen meg - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára egy konferencián. 

Eredményes az idén bevezetett feltételes adóbírság-kedvezmény

2018. június 21., címkék:

Az idén bevezetett feltételes adóbírság-kedvezménynek köszönhetően, amely az adóhátralék azonnali rendezésére ösztönzi az érintetteket, eddig több mint 4,9 milliárd forint folyt be az állami költségvetésbe - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Országos adománygyűjtést szervez az Ökumenikus Segélyszervezet

2018. június 21., címkék:

A háború után visszatelepülő iraki családok otthoni boldogulásának elősegítéséért indított országos adománygyűjtést az Ökumenikus Segélyszervezet.

Megkezdi a Központi Statisztikai Hivatal a 2021-es népszámlálás előkészítését

2018. június 21., címkék:

Megkezdi a Központi Statisztikai Hivatal a 2021-es népszámlálás előkészítését; a szervezet szerdától véleménykutatást végez, hogy felmérje, mit gondolnak az emberek a személyazonosító adat megkérdezésével történő népszámlálás lehetőségéről.

Az "erősödő, büszke magyarság" a 21. század nyertese legyen

2018. június 06., címkék:

A mai ésszel felfoghatatlan trianoni veszteség mellett arra is emlékezni kell a nemzeti összetartozás napján, hogy "az akkori és a mai Magyarország is meg tudott kapaszkodni", talpra tudott állni - hangsúlyozta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára egy interjúban. 

Trianon nevet adott minden olyan negatív történésnek, amely a 20. században érte a magyarságot

2018. június 06., címkék:

Trianon nevet adott minden olyan negatív történésnek, amely a 20. században érte a magyarságot – mondta Ablonczy Balázs. 

Nagyobb biztonság az utazási irodák ügyfelei részére

2018. június 06., címkék:

Július 1-től nagyobb biztonságban érezhetik magukat az utazási irodák ügyfelei, két pillérre bomlik az utazásszervezők kötelező vagyoni biztosítéka, elkülönítik a befizetett előlegek, részvételi díjak visszafizetésére felhasználható részt - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetségének kommunikációs vezetője. 

Az új Országgyűlés és a leendő kormány legitimációja minden vitán felül áll - jelentette ki Áder János köztársasági elnök

2018. május 08., címkék:

Az új Országgyűlés és a leendő kormány legitimációja minden vitán felül áll - jelentette ki Áder János köztársasági elnök az új parlament alakuló ülésén.

Letették esküjüket az országgyűlési képviselők

2018. május 08., címkék:

Letették esküjüket az országgyűlési képviselők kedden, ezzel megalakult az új parlament. 

Tovább kell növelni még a gyermekvállalási kedvet – erre figyelmeztetnek szakértők

2018. április 26., címkék:

A 2011-es mélypont óta kimutathatóan javult itthon a termékenységi ráta, de még így is valamivel az uniós átlag alatt van, vagyis tovább kell növelni még a gyermekvállalási kedvet – erre figyelmeztetnek szakértők.

Letölthető hanganyagok

Napi útravaló

20170203 - Hol vagy? - Szalay László Pál

Kép: 20170203 - Hol vagy? - Szalay László Pál

Hatalmas hó esett a napokban. Mindent betakart. Utat, házat, szántóföldet, erdőt, mezőt. A temető csendje is mélyebb lett. Fehér dunnájába zárta a zokogások árját, amelyek ott köröztek a délnyugati sarokban, egy ifjú friss sírhantja felett...

20160630 - Hungarikum - Dr. Enghy Sándor (ism.)

Kép: 20160630 - Hungarikum - Dr. Enghy Sándor (ism.)

A tömegcikk soha nem érték, csak az egyedi. Ezért kell az, ami különleges. Egy ország olyan, mint a benne élő emberek, akik a nemzetet alkotják...

20160629 - A megosztott öröm - György András (ism.)

Kép: 20160629 - A megosztott öröm - György András (ism.)

A portás bácsi szokatlanul nagy csoportot nevettetett a pultja előtt, közelebb érve azt is látta, hogy apró poharak sorakoznak a pulton. Az öreg, mikor észrevette, intett neki is, hogy jöjjön közelebb...

20160628 - Őszinteség - Thoma László (ism.)

Kép: 20160628 - Őszinteség - Thoma László (ism.)

Talán közhelyszerű megállapítás, de mégis igaz. A környezetünkben lévő kapcsolatok jó része azért nem működik, mert nem vagyunk egymással őszinték...