Egyelőre nem segített a munkaerőhiányon a bérrendezés

2017. július 24., címkék:

Egyelőre nem segített a munkaerőhiányon sem a magán-, sem az állami szektorban a bérrendezés, ezért egyre több vállalat ún toborzási bónusszal próbál munkaerőt szerezni, a MÁV-nál pl 35 ezer forint jár annak a dolgozónak, akinek sikerül új munkavállalót beszerveznie a vasúttársasághoz - írta a Magyar Idők.

A gyógyszerészek már várják az átállást

2017. július 24., címkék:

A gyógyszerészek már várják az átállást a papír alapú receptről az elektronikusra - mondta a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke a köztelevízióban.

Ipari mennyiségben állított elő kábítószert több magyar és ukrán férfi Felsődobszán

2017. július 24., címkék:

Ipari körülmények között, ipari mennyiségben állított elő kábítószert több magyar és ukrán férfi Felsődobszán, ellenük jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a B-A-Z Megyei Főügyészség - közölte a vádhatóság szóvivője. 

Nehéz tehergépkocsikat és autóbuszokat ellenőriz a rendőrség országszerte ezen a héten

2017. július 24., címkék:

Elsősorban a vezetési és pihenőidővel, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok betartását, valamint a beutazás, belföldön tartózkodás jogszerűségét vizsgálják. 

A belügyminiszterhez fordult segítségért Megyaszó polgármestere

2017. június 29., címkék:

Pintér Sándor belügyminiszterhez fordult segítségért az elmúlt héten jégveréssel sújtott Megyaszó polgármestere, Hajdú Istvánné - írta az Észak-Magyarország c. napilap.

Nőtt a foglalkoztatottak száma március-májusban Magyarországon

2017. június 29., címkék:

A foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 393 ezer volt március-májusban, 79 ezerrel több, mint egy évvel korábban, a 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 1,6 százalékponttal, 67,6 százalékra emelkedett - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal.

Csaknem ötvenezer támogatott

2017. június 29., címkék:

Eddig csaknem ötvenezer családot támogattak a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) segítségével, 126 milliárd forinttal - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára.

Változtak a csekkbefizetés szabályai

2017. június 29., címkék:

Egy június 26-án hatályba lépett Uniós rendelet alapján egyes csekkek használatához személyi igazolványt és lakcímkártyát kell felmutatni - közölte a Magyar Posta. 

Drogkereskedőt fogtak el Nógrád megyében

2017. június 29., címkék:

A megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője Dankóné Nagy Éva elmondta: a nyomozás jelenlegi adatai alapján a 30 éves hugyagi férfi egy új pszichoaktív anyag, ill kábítószernek minősülő anyagok beszerzésére és továbbértékesítésére létrehozott szervezetszerű rendszerben működött közre.

A magyar gazdaság magasabb növekedési pályára állt

2017. június 08., címkék:

Nemzetközi szervezetek is elismerik, hogy a magyar gazdaság magasabb növekedési pályára állt - mondta Balogh László pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkár azt követően, hogy a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) jelentősen javította a magyar GDP-növekedési előrejelzését az ősszel megjelent várakozásához képest.

Napi útravaló

20170203 - Hol vagy? - Szalay László Pál

Kép: 20170203 - Hol vagy? - Szalay László Pál

Hatalmas hó esett a napokban. Mindent betakart. Utat, házat, szántóföldet, erdőt, mezőt. A temető csendje is mélyebb lett. Fehér dunnájába zárta a zokogások árját, amelyek ott köröztek a délnyugati sarokban, egy ifjú friss sírhantja felett...

20160630 - Hungarikum - Dr. Enghy Sándor (ism.)

Kép: 20160630 - Hungarikum - Dr. Enghy Sándor (ism.)

A tömegcikk soha nem érték, csak az egyedi. Ezért kell az, ami különleges. Egy ország olyan, mint a benne élő emberek, akik a nemzetet alkotják...

20160629 - A megosztott öröm - György András (ism.)

Kép: 20160629 - A megosztott öröm - György András (ism.)

A portás bácsi szokatlanul nagy csoportot nevettetett a pultja előtt, közelebb érve azt is látta, hogy apró poharak sorakoznak a pulton. Az öreg, mikor észrevette, intett neki is, hogy jöjjön közelebb...

20160628 - Őszinteség - Thoma László (ism.)

Kép: 20160628 - Őszinteség - Thoma László (ism.)

Talán közhelyszerű megállapítás, de mégis igaz. A környezetünkben lévő kapcsolatok jó része azért nem működik, mert nem vagyunk egymással őszinték...